Florian Malisse

Hoe Florian de TOP bereikt heeft en wat hij jou kan bijleren

Wie is Florian?

Jeugdkampen mogen definitief doorgaan, en natuurlijk zijn ook wij nog altijd van de partij. De eerste TOP-trainer die we graag aan jullie voorstellen is Florian Malisse.

Florian Malisse - PuursIn het dagelijkse leven

Florian is een manusje-van-alles. Hij maakt al 5 jaar de combinatie tussen volleybal op het hoogste niveau en de opleiding LO & Bewegingswetenschappen aan de KULeuven.

Met de volleybal neemt hij de leiding op het veld bij VBC Waremme. In zijn vrije tijd gaat hij daarnaast ook nog fitnessen, fietsen en bestudeert hij ook eindeloos video’s op youtube.

Het pad naar succes

Hij begon zijn volleybalcarrière bij Wevok Sint-Joris Weert en Lizards Lubbeek Leuven. Op zijn 15e ging hij naar de topsportschool volleybal, waar hij op 4 jaar tijd uitgroeide tot één van de sterkhouders van zijn leeftijd.

Hij maakte de overstap naar het hoogste niveau bij Volley Haasrode Leuven, waar hij na 2 jaar vertrok om Vc Duvel Puurs te versterken. Na een jaar spelervaring op te doen in Liga B keerde hij terug naar Leuven om nog harder te trainen.

Sinds het laatste seizoen is hij met verve de vaste eerste spelverdeler bij VBC Waremme. Ook komend jaar zal hij daar deel uitmaken van de vaste kern.

Florian Malisse

Wat kan Florian jou bijbrengen?

Zelf geeft hij aan dat leergierigheid dé belangrijkste eigenschap is om door te groeien van een talentvolle jeugdspeler naar een topspeler.

Op de stage zal hij zijn leiderschap overbrengen net zoals een goede portie discipline. Ook op technische vlak heeft Florian veel bagage. Deze heeft hij verworven door zijn eigen trainingservaring onder toptrainers in België.

Florian is een trainer waar jullie dus zeer veel van kunnen leren. Spreek hem ook gerust aan op de stage als je nog met meer vragen zit.

Alles nog eens kort samengevat

 1. Wat zijn de belangrijkste eigenschappen om een topvolleyballer te worden?
  Leergierig zijn
 2. Wat is jouw grootste skill?
  Leiderschap
 3. Wat denk jij dat jonge talenten vooral kunnen leren uit jouw trainingen?
  Discipline in combinatie met plezier tijdens het volleybal wanneer dit past. Technisch denk ik jonge spelers ook veel te kunnen bijbrengen.
 4. Waarmee hou jij je in het dagelijks leven bezig?
  Volleybal, beachvolleybal, fitness, fietsen, momenteel studeren.., internetten.
 5. In welke ploeg speel je momenteel?
  VBC Waremme
 6. In welke ploegen was je vroeger actief?
  Wevok Sint-Joris Weert, Lizards Lubbeek, Topsportschool, VHL Leuven, Puurs, Waremme