Simon Peeters

2x landskampioen & speelervaring tegen wereldtoppers als Zenit Kazan

De volgende trainer die wij graag aan jullie voorstellen staat bekend als een echte vechter met een absolute winnaarsmentaliteit.

Geliefde speler in vele clubs

Simon Peeters maakte zijn entree op het hoogste niveau bij Volley Haasrode Leuven. Hier speelde hij reeds drie seizoenen, met een tussenstop in TopVolley Antwerpen.

Twee seizoenen terug vertrok hij naar Greenyard Maaseik, met als doel door te breken bij de top van België. Met deze ervaring op zak keert hij komend seizoen terug naar Volley Haasrode Leuven met als doel VHL in de TOP-4 van België te positioneren.

TOP-speler in Maaseik

Als speler van Maaseik kon hij een indrukwekkend parcours afleggen. Hij werd tweemaal landskampioen, en speelde tegen ploegen van absolute wereldklasse.

Enkele maanden geleden stond hij zo nog oog in oog met kersvers wereldkampioen Zenit Kazan. Simon kreeg een kans om tegen deze wereldsterren te laten zien wat hij kon, en met succes! Hij hielp Maaseik met zijn inzet en vechtersvolleybal naar een 3-2 overwinning.

Na twee seizoenen keert hij volgend jaar terug naar zijn vertrouwde nest in Leuven, waar hij het beste van zichzelf zal tonen, op en naast het veld.

Mentaliteit van een TOP-speler

Simon’s grote troeven zijn zijn mentaliteit en inzet. Persoonlijk geeft hij aan dat, als je het wil maken als receptie-hoek op het hoogste niveau, je het verschil kan maken met een sterke aanval en een mes-tussen-de-tanden mentaliteit.

Wat kan jij van Simon leren?

Tijdens de stage zal hij proberen om alles wat hij ooit geleerd heeft uit zijn professionele carrière en verschillende campagnes met de nationale ploeg over te brengen naar zijn groep. Hij heeft er alvast enorm veel zin in! Jullie ook???

Alles nog eens kort samengevat

 1. Waarmee hou jij je in het dagelijks leven bezig?
  Studies marketing
  Topsport levensstijl
 2. In welke ploeg speel je momenteel?
  Maaseik en komende seizoen Volley Haasrode Leuven
 3. In welke ploegen was je vroeger actief?
  Topvolley Antwerpen
  BDO Haasrode Leuven
  VC Greenyard Maaseik
  Topsportschool
 4. Wat is naar jouw mening de belangrijkste eigenschap om het te maken als topvolleybalspeler/speelster?
  Aanvallende meerwaarde, niet opgeven en met het mes tussen de tanden
 5. Wat is jouw grootste skill?
  Pipe aanvallen en defense mentaliteit
 6. Wat denk jij dat jonge talenten vooral kunnen leren uit jouw trainingen?
  De juiste mentaliteit om aan de top te geraken en erg veel tips en tricks die ik de laatste jaren heb vergaard in de hoogste volleyballiga en met de nationale ploeg